Boerderijwinkel

Weet jij wat je werkelijk eet en drinkt?
Wij Nederlanders drinken ongeveer 320 liter melk per persoon, per jaar. Dat zijn heel wat pakken melk. Ook worden vele liters melk verwerkt om producten te maken zoals kaas, boter, yoghurt, toetjes en kwark. Na het verwerken in de fabriek blijven er weinig oorspronkelijke voedingsstoffen over. Ook worden er geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd en middelen om het product langer houdbaar te maken.

In samenwerking met onze koeien
De producten die wij maken komen op een duurzame wijze tot stand. Door onze manier van omgaan met de natuur, het milieu en onze dieren vind je in onze boerderijwinkel alleen eerlijk voedsel. Samen met onze koeien maken we (h)eerlijke ambachtelijke (streek)producten. Deze producten bevatten geen toevoegde geur-, kleur- of smaakstoffen en worden op een zo duurzaam mogelijke manier verwerkt. Kijk hier voor een kleine greep uit ons assortiment en de actuele prijzen.

De producten
Wij verkopen diverse verse producten welke rechtstreeks van onze koeien vandaan komen en op de boerderij zelf worden verwerkt. Net als op een biologische boerderij worden onze koeien niet preventief met antibiotica ingespoten. Want alles wat de koe eet en toegediend krijgt, komt indirect bij de consument terecht. Naast de melk die wij zelf gebruiken voor onze producten, neemt Friesland Campina ook een grote hoeveelheid af.

Onze producten worden op ambachtelijke wijze gemaakt. Zo wordt onze karnemelk volgens grootmoeders recept met een karn gekarnd, maar dan wel met modernere machines. Het karnen is en blijft een ambachtelijk proces. Daarnaast ontstaat tijdens het karnen onze boeren boter welke een volle smaak en heerlijke geur heeft. Of je je brood er mee smeert of dat je er een taart mee bakt, alles smaakt gewoon ouderwets lekker. Verder worden er producten als yoghurt, kwark, vruchtenkwark en room geproduceerd welke even vers en heerlijk zijn!

Boerenkaas
Een ander belangrijk product voor ons is de Goudse Boerenkaas. Kaas maken is een zeer arbeidsintensieve en tijdrovende ambacht, maar prachtig om te doen. In vergelijking met fabriekskaas is het standaardiseren van Boerenkaas niet mogelijk. Dit komt omdat de samenstelling van de melk afhankelijk is van veel externe factoren zoals: het weer, de seizoenen, de bodemvruchtbaarheid, het voer en de conditie van de koeien. Onze Boerenkaas is alom bekend door het vleugje Keltisch zeezout, wat een zilte smaak geeft.

Vlees
Naast de zuivelproducten, verkopen we ook het vlees van onze koeien. Dit is diepgevroren en verpakt per onderdeel en per aantallen. Onze koeien hebben een goed leven. Ze kunnen vrijuit bewegen en staan veel buiten. Hun welzijn staat bij ons voorop, waardoor je lekkerder vlees krijgt.

Naast al onze heerlijke zuivelproducten kun je ook andere streekproducten vinden zoals ambachtelijk bereide honing, verschillende soorten jam en mosterd, advocaat met of zonder boerenjongens, rode en witte wijn en Midden Delflandse appelsap. Ook hebben wij leuke Midden-Delfland pakketten te koop met daarin een selectie van ons assortiment. Dit is een erg leuk en origineel pakket om cadeau te doen.

Streekproductenmand